T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ahmet Bahadır İlhan Ortaokulu

Aralık Ayı Faaliyetleri

Aralık ayı içerisinde, proje kapsamında okulumuzda aşağıdaki faaliyetlere yer verilmiştir “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” tanıtım filmi tüm sınıf ve şubelerde izletildi.

·  Aralık ayı faaliyeti “Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü” öğrencilerle paylaşıldı. Yunus Emre’nin hayatı ve edebi kişiliği hakkında Bilgi verildi.

Sınıflarda Yunus Emre şiirlerinden örnek okumalar yapıldı. Şiirlerde geçen anlamını bilmedikleri kelimeler sözlükten bakılıp öğrencilerle istişare edildi.

·  Yunus Emre Sözlüğü’nden seçilen örnek sözcüklerle anlamlı parçalar oluşturulduktan sonra pano çalışması yapıldı.

·  Öğrencilerden “Gönül Çalab’ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü”nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları istendi. Belirlenen kelimelerden anlamlı bir bütün oluşturuldu ve derinliği hakkında konuşuldu.

·  Oluşturulan en iyi cümle/ afişi seçmek için yarışma düzenleneceği tarih aralığı öğrencilerle paylaşıldı.

·  Belirlenen sloganlardan anlam derinliği olan beğenilen seçildi.

·  Seçilen en iyi cümleler/afişler ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderildi.

 27-12-2023

Bu yarışma ile öğrencilerin, Yunus Emre’nin şiirlerindeki kelimeleri anlamlı bir şekilde kullanabilmeleri ve yaratıcılıklarını sergilemeleri hedeflendi.

Öğrenciler bu faaliyet sonucunda Yunus Emre’nin şiirlerini daha iyi anlamış, kelime dağarcıklarını zenginleştirerek yaratıcı metinler yazmada beceri kazanmışlardır. Ayrıca kelimedeki derinliği resme aktarmaları da sağlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 15.04.2024 12:25 - Görüntülenme: 109
  Beğen | 2  kişi beğendi