e Twining Projemiz

Okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Esra ÖZDEMİR ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gülnaz CESUR DEMİRÖREN danışmanlığında yürüttüğümüz uluslararası e-twinning projemiz onaylanarak tüm hızıyla başlamıştır. Projemiz,  yurt içi ve yurtdışı ortaklarla uluslararası bir proje olarak yürütülmektedir.

Dünya kültürlerine baktığımızda her ülkenin kendine özgü mitolojik hikayeleri olduğunu görüyoruz. Bu hikayeler kültürden kültüre göre farklılık gösterse de bazıları birbirine çok benzemekte ya da ortak birtakım ögeler barındırmaktadır.
               Projemizde; bu düşüncelerle yola çıkarak, kendi kültürümüzde yer alan ve başka kültürlere ait mitolojik hikayeleri, kahramanları tanımayı, öğrenmeyi, bununla birlikte eski kültürlerin hikayelerinin bilgeliğinden faydalanmayı ve canlandırmayı amaçladık.
              Kültürler arası bir köprü kurup, farklı sanat dallarını ve teknolojik imkanları kullanarak mitolojik hikayeleri sanat ve teknoloji yoluyla hayata taşımayı hedeflemekteyiz.

Yayın: 12.06.2021 - Güncelleme: 12.06.2021 18:47 - Görüntülenme: 339