T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ahmet Bahadır İlhan Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

 Okulumuz Çankaya İlçesi 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesinde 1981 yılında, eski adı 10 Nisan Polis Karakolu olan binada Türk-İş Blokları Ortaokulu olarak faaliyete başlamıştır.  

       1983 yılında Karakusunlar ilkokulu (Milli Egemenlik ilköğretim Okulu) bünyesine taşınan okulumuz 1989 yılına kadar bu binada diğer okulla birlikte faaliyetlerini sürdürmüştür.   1989 yılında hayırsever bir aile olan Sıdıka ve Behzat İLHAN' ın kaybettikleri oğulları Ahmet Bahadır İLHAN anısına yaptırdıkları bugünkü binasına taşınmış, okulumuzun adı Ahmet Bahadır İlhan İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.   1994 yılında artan ihtiyacı karşılamak, eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla Sıdıka İLHAN' ın ikinci bir katkısıyla okulumuza ek bina yapılmıştır.   Okulumuz; 18 sınıf, rehberlik odası, spor salonu, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, kütüphane, fen ve teknoloji laboratuarı, büro hizmetleri, öğretmenler odası, okul aile birliği, hizmetli odası, kantin, çok amaçlı kullanılan konferans salonu ve idari odalarından oluşmaktadır.  

  Ahmet Bahadır İlhan Kimdir?

     1947 yılının 23 Nisan Çocuk bayramı'nda doğdu. Mülkiye mezunu bir babayla edebiyat öğretmeni bir annenin tek evladıdır.   İlkokulu Ayşe Abla ilkokulunda, ortaokul ve liseyi Atatürk Lisesi'nde okudu Lise son sınıfta Fild service sınavını kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletine gitti Liseyi orada bitirdi. Yüksek öğrenimini ODTÜ de tamamladı. Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı üniversitede mastırını yaptı. TÜBİTAK bursunu kazandı ve doktora için ABD nin Houston şehrine gitti. Dace Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Orada iken böbreklerinden rahatsızlandı. Yurda döndü. ODTÜ' de doçent olarak vazifeye başladı.   Tedavi için ABD'nin Boston şehrine gitti. Orada böbrek nakli oldu. Dört sene sonra aldığı ilaçlar nedeniyle pankreas erimesinden 17/03/1983 yılında ABD' de öldü. Annesi onu yurda getirip Tanrının rahmetine emanet etti.   Annesi ve babası oğullarının anısını yaşatmak için bu okulu yaptırmışlardır.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.01.2013 - Güncelleme: 28.08.2019 00:55 - Görüntülenme: 6756
  Beğen | 4  kişi beğendi