T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ahmet Bahadır İlhan Ortaokulu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ortak Sınavları Konu Soru Dağılım Tabloları

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği  09.09.2023 tarihinde 32304 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı örnek konu soru dağılım tabloları rehber kabul edilerek il/ilçe ve okullarda yapılacak olan ortak sınavlarda kullanılmak üzere konu soru dağılımları ilçe zümre başkanları ve Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından belirlenmiştir. Buna göre okulumuzda uygulanacak olan sınavlarda kullanılacak senaryolar zümre öğretmenlerince oluşturulmuştur.


HAZIRLANAN KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

Bu tablolar okullarda yapılacak ortak sınavlarda hangi kazanımlardan kaç soru sorulacağının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Konu soru dağılım tabloları Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinesinde il ve ilçe zümre başkanları tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanma sürecinde il ve ilçe zümre toplantılarında alınan kararlara dikkat edilerek okulumuz zümre öğretmenlerince senaryolar oluşturulmuştur. Okulda yapılacak ortak sınavın soruları, seçilen senaryoda yer alan kazanımlara uygun olarak hazırlanacaktır.

Senaryolar her sınav için ayrı ayrı değerlendirilerek seçilmelidir (1. sınavda 1. senaryonun seçilmesi diğer sınavlarda 2. veya 3. senaryoların seçilmesine engel değildir).
Okullarda yapılacak ortak sınavlar açık uçlu sorulardan oluşacağı için soruları hazırlayan zümre kurulları sınavın değerlendirilmesi amacıyla o sınava ait dereceli puanlama anahtarı (rubrik) da hazırlayacaktır. Değerlendirme bütünlüğünün sağlanması amacıyla her öğretmen, hazırlanan puanlama anahtarına göre sınav değerlendirmesi yapacaktır.
Konu soru dağılım tablolarında * ile işaretlenen kazanımlar uygulama kazanımlarıdır. Bu kazanımlara sınıf içi yapılacak uygulama sınavlarında yer verilecektir. Uygulama sınavlarında hangi kazanımlardan kaç sorunun sorulacağı ders öğretmeninin sorumluluğundadır.
6. sınıflar Türkçe ve Matematik derslerinden II. Dönem I. yazılı sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır.
6 sınıflar Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinin II. Dönem I. yazılı sınavları Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılacaktır.


6.SINIF FEN VE SOSYAL BİLGİLER DERSİ ORTAK SINAV YAZISI

6.SINIFLAR MATEMATİK VE TÜRKÇE DERSİ ORTAK SINAV YAZISI

 

TÜRKÇE KONU SORU DAĞILIM TABLOSU

MATEMATİK KONU SORU DAĞILIM TABLOSU

İNGİLİZCE KONU SORU DAĞILIM TABLOSU

FEN BİLİMLERİ KONU SORU DAĞILIM TABLOSU

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONU SORU DAĞILIM TABLOSU

SOSYAL BİLGİLER VE İNKILAP TARİHİ KONU SORU DAĞILIM TABLOSU

7.SINIF MATEMATİK UYGULAMALARI KONU SORU DAĞILIM TABLOSU

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 14:34 - Görüntülenme: 1830
  Beğen | 7  kişi beğendi